Minden más grafikus szemmel…bukósisakok

hand-923436_640Emlékszem, hogy általános iskolában szerettem a rajzórákat. Persze nem mindent, de voltak kedvenc óráim. Te szeretted a rajz órákat?

A könnyű tantárgyak

Azért amikor rajzra kellett menni, mindenki megkönnyebbült, hogy nem egy nehéz tantárgy. Igaz a mi egyik rajztanárunk, képes volt még rajzból is feleltetni, mert ő annyira rajongott a művészetekért, és a művészekért.

Azért a rajz még mindig könnyebb mint ez történelem, vagy egy magyar óra. Emlékszem egyik kedvenc rajzom a kocka volt. A mai napig emlékszem rá, hogy számtalan rajzot készítettem belőle. Akkori rajztanárunk nagyon jó fej volt, szerettük. Azt mondta, hogy ha készítünk plusz rajzot, ahány rajz annyi ötöst ad érte. Valami 4-5 darabot készítettem.

Ugyanakkor volt amit utáltam rajzolni. A csendélet…ki nem állhattam, és volt amikor órákon keresztül azt csináltunk. Kit érdekel egy alma, és egy körte rajza…

Az egyik ismerősöm képzőművészeti iskolába tanult tovább. na ott vannak igazán nehéz rajzok, amiket készíteni kell, vagy ábrázolni. Azt mesélte, hogy volt olyan, hogy a rajztanár valahonnan szerzett egy bukósisakot, és azt kellett lerajzolni. Azért a bukósisakok ábrázolása sem lehet egy könnyű feladat. Azt hiszem az sem tartozott volna a kedvenc rajztémámhoz.

Persze, mint minden szakmára, erre is születni kell. Tudni kell türelmesnek lenni, és ha kell órákon keresztül rajzolni. Na én nem ez az ember voltam, így nem is lettem volna alkalmas erre a szakmára, ezért is lettem inkább szakács, az én mesterségem a főzés, ott érzem magamat otthon.