Grafikus a családban

Mindig is irigyeltem azokat az embereket, akiknek valamilyen művészeti ágban tehetsége van. Én személy szerint nagyon humán beállítottságú vagyok, de sajnos semmilyen művészi vénával nem áldott meg az ég. Az iskolában a rajz órán, ha kellett, akkor alakítottam valamit nagy nehezen, de azért sose tartoztam a legbénábbak közé. Szerencsémre, a rajztanár nagyon kedvelt engem és ezért mindig elég jó jegyeket tudtam szerezni, olyankor pár szorgalmi feladat bevállalásával.

Velem ellentétben a testvérem nagyon ügyesen rajzolt már óvodás korától kezdve, valahogy belőlem ez kimaradt. Cserébe viszont a sportokban jeleskedtem. Tesómnál elég hamar nyilvánvalóvá vált, hogy ezzel szeretne foglalkozni, ezen kívül szinte semmi nem tudta őt lekötni, de ami különösen vonzotta később az a grafika volt. Itt azonban elkellett döntenie, hogy mire szakosodik, mert mint megtudtuk több irányba fut el ez a dolog. Választhatott képgrafikus és tervezőgrafikus szakma között. Itt annyi a különbség, hogy a képgrafikus alkotóművészettel foglalkozik, míg a tervezőgrafikusok leginkább számítógéppel dolgoznak, terveznek. Itt a legújabb számítógépes technikákat alkalmazzák, ennek megtanulása elengedhetetlen a szakmában.

 

Mivel leginkább azt tartotta szem előtt miből tudna a legjobban megélni, a reklámgrafika mellette döntött. Ez nagyon széles palettán mozog, bele tartozik az arculattervezés, logótervezés, különböző reklámanyagok, plakátok, naptárak tervezése és gyártása, de ezen kívül még digitális reklámanyagok készítése is ide sorolható.

 

Az első munkája egy olyan cég reklámanyagának az elkészítése volt, ami személygépkocsik, motorkerékpárok és teherautók javításához, karbantartásához és ápolásához szükséges termékeket árul az interneten. Itt ne ragadjunk le a motorolajnál és a szélvédőmosónál, a különböző kenőanyagokon keresztül a klímatisztítón át szinte mindent árulnak, ami egy gépjárműbe csak kellhet. Mi is kaptunk az alkalmon és rendeltünk tőlük a webshopjukban pár dolgot, amire szükségünk volt. A munkája révén így nagyon sok céggel kapcsolatban, amiből, több szempontból is profitálhat, sok esetben kedvezményekhez is hozzájut.

Ma már nagyon kinőtte magát a cég, folyamatosan képezi magát és jár különböző továbbképzésekre. Az alkalmazott grafikán belül most szeretne egy kicsit másik irányba is terjeszkedni, könyvek díszítésével és illusztrálással is szeretne foglalkozni a közeljövőben.