Hogyan hasznosítsd a tudásod? A póló feliratozás

Grafikusként a képzés elvégzése után viszonylag sok lehetőségünk van elhelyezkedni, mert minden valamire való brandnek szüksége van dinamikusan megújuló, figyelemfelkeltő garfikákra. Azonban amíg nem végeztünk a képzésen, nem árt egy kis pénzkereseti lehetőségként saját szakállra alkotni valamit.

Én például úgy gondolom, hogy jó terep lehet a póló feliratozás erre. Egyszerű, minimalista kalligrafika az egész. Akár kézzel, akár valamilyen számítógépes grafikai dizájner programmal csináljuk, egyszerű és gyors. Akár futószalagon is gyárthatjuk az ilyen és ehhez hasonló póló feliratokat, mintákat, rajzokat. Nagyon népszerű dolog, hogy egyedi feliratos, képes, rajzos pólót adunk ajándékba egymásnak. Aranyos és egyszerre mainstream és személyes. Igazából hihetetlenül jó ajándék. Aki szereti a hasznos ajándékokat, annak kifejezetten ajánlom. Nekem például mind a családom, mind a párom olyan, hogy ha adok nekik valami dísztárgyat, vagy ilyesmi, azzal totál nem tudnak mit kezdeni. A páromnak a tavaly karácsonyra adott cuki kép még mindig ott kallódik a szobájában az íróasztalon, látszik, hogy nem tud vele mit kezdeni. Tavaly erről az oldalról rendeltem neki feliratos pólót és tényleg imádta. Nem volt pontosan olyan, amit akartam az eredeti készletükben, de egyedi feliratot is lehet rendelni. Én a “közös dalunk” refrénjét írattam a pólóra olyan stílusban, ahogy én rajzoltam meg. A saját kézírásommal, kiemelésekkel. Jó, nekem ebből a szempontból könnyű, mert grafikus leszek, de pont ebből jött az ötletem, hogy ezzel akár kiegészítésképpen kereshetnék is némi pénzt. Ha teljesen egyedi dizájnt szeretne valaki, én megtervezem neki a póló feliratozást és ő meg beküldheti a tervet a cégnek, akik meg kivitelezik. Amióta ezt kigondoltam, már két barátnőmnek terveztem pólót és az ő elmondásuk szerint nagy sikert arattak velük. Most igazából nem tudom, hogy az udvariasságukból fakadóan dicsérték ennyire, vagy valóban ilyen jól sikerült, de bízom benne, hogy vagyok velük annyira jóban, hogy az igazat mondják nekem.

Azért döntöttem úgy, hogy erre a blogra kiírom az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat és gondolataimat, mert itt más hasonló érdeklődésű felhasználó is olvashatja és szerintem ez egy nagyon népszerű dolog mostanában, úgyhogy akár valakivel együtt is el tudok képzelni egy ilyen kis kezdetleges “vállalkozást”. Amíg még tanulok, addig a gyártás és kivitelezés más cégekre marad, amikből egyébként rengeteg van, de a lolmarkt-tel, amit már korábban be is linkeltem van tapasztalatom és nagyon jól dolgoznak. Jó minőségű pólókra rakják a grafikákat és amúgy rengeteg nagyon poénos pólójuk van raktáron is. Nekem igényem van arra, hogy egyedi dolgokat alkothassak, de akinek ehhez nincs kedve, végtelen mennyiségű pólóból választhat az alapkészletből is. Vannak olyanok, amiken csak szöveg van, de vannak rajzosak is, nagyon sok a nagyon vicces. Vannak filmesek, dalosak, rokonoknak, pároknak valók.

Összességében jó lehetőségnek látom ezt és igaz, hogy már egész sokan vannak ebben a bizniszben, de kis volumenű vállalkozásnak szerintem nagyon jó. Hirdetés nélkül, csak ismerősöknek vagy ismerősök ismerőseinek szívesen csinálnék ilyesmit. Ünnepek környékén gondolom megugrana a kereslet az ilyesmire, de év közben is születésnapokra, ilyesmikre biztosan lenne rá igény. Ezen kívül népszerű az is, hogy mondjuk legény- vagy leánybúcsúra egyen pólót csináltatnak a szervezők.