Grafikus az értékbecslő cégnél

Édesanyámmal különösen jó kapcsolatot ápolok. Mindig is nagyon egy húron pendültünk. Tudni kell róla, hogy hosszú évekig dolgozott a rendőrségen grafikusként, fantomképeket rajzolt. 15 évig csinálta ezt, ám felmondott, mert úgy érezte, neki vérfrissítés kell. Mivel nekem van egy ismerősöm, aki értékbecsléssel foglalkozik, rákérdeztem, tudna-e neki valami munkát, hisz sok emberrel találkozik nap, mint nap.

Na, ebből az lett, hogy felvette édesanyámat a cégéhez, mert szeretné, ha grafikus tervezné meg egyrészt a honlapot, másrészt pedig hagyományos és online szórólap, valamint hírlevél elkészítéséhez is jól jön egy grafikus. Mivel egy jól menő cégről beszélünk, édesanyám jó kezdő fizetést kapott, amiből azonnal vett is egy bukósisakot. Tudniillik nagy szenvedélye a motorozás, viszont a bukósisakja már nagyon megviselt, ütött-kopott állapotban volt.

Mivel az értékbecslés annyira nem állt közel hozzá, félve vállalta el a munkát, habár tudta, hogy milyen feladatköröket kell majd ellátnia. Mindezek ellenére olyan szinten benne lett a témában, hogy a kevesebb munka miatt ő is értékbecslőként kezdett el dolgozni. Így teljesen ki tudja tölteni azt az időt, ami van naponta munkára, azt a 8 órát. Miután elkezdett ott dolgozni, megköszönte nekem persze a segítséget, de nagyjából fél év után volt igazán hálás, amikor már bedolgozta magát, és a grafikusi munkák mellett értékbecsléssel is foglalkozott. Mintha teljesen kicserélték volna. Lelkesen mesél, hogy a Misi mennyire rendes főnök, hogy betanította erre is, és hogy mennyire élvezi ezt az oldalát is a munkának. Bevallom, volt egy kis hátsó szándék is ebben az egészben. Szerettem volna, hogy a vérfrissítés valamivel nagyobb dologról szólna, mintsem egy munkahely váltásról, ezért is volt szándékomban, hogy anya kipróbálja magát más területen is, hisz tudom, hogy ő egy igazán talpraesett, karakán, határozott és szorgalmas nő. Igazán büszke vagyok rá és Misi is azt mondta, hogy maximálisan meg van elégedve vele, ez nyugtatott meg teljesen, hisz mind a két félnek elégedettnek kell lennie a másikkal, csak akkor fog jól működni a csapatmunka.

Mivel az értékbecslés munkakörrel kiegészülve jobban keres már anyum, ezért a bukósisak után, beruházott egy új motorra is. Kicsit tartottam az ötletétől, mert jóval erősebb gépre váltott, de úgy voltam vele, hogy tud magára vigyázni és ő is mindig azt mondta: „rossz pénz nem vész el, kisfiam”.