Egy grafikusnak is szüksége lesz egyszer babakocsira

Váratlan esemény

A szakmámból adódóan elég sok grafikust ismerek. Minden korosztályból akadnak, így van, aki még zöldfülű a pályán, és van, aki már nagyon tapasztalt. A legkönnyebben persze a saját korosztályommal találom meg a hangot, így az sem meglepő, ha a korombeliekkel kerülök közelebbi kapcsolatba. Velük el szoktam menni sörözni, vagy valamilyen koncertre, és sok témáról beszélgetünk. Egyik haverom például elmesélte, hogy a barátnője gyereket vár. Nem igazán tervezték még, de nem is gondolják azt, hogy ne tudnának szülőként megfelelni, ezért elfogadják a történteket, és felkészülnek a baba érkezésére. Sok helyen nézelődtek már ruha, kiságy, babakocsi ügyben. Nagyjából mindenből meg is találták azt, amire szükségük van, csak éppen az volt kihívás, hogy a babakocsi olcsón elérhető legyen.

Hol kapható babakocsi olcsón?

Szerencsére azért megtalálták a számításaikat, még ha nem is olyan könnyen. Hosszas keresgélés után találtak rá a babakocsik.hu weboldalára, ahol bőven kapható babakocsi olcsón. Rövid idő alatt tudtak választani egy olyan darabot, ami meg is felel nekik, színben is teljesen nemtől független, láthatóan bírja a strapát, és még csak nem is drága. Nem sokáig haboztak, megrendelték a kiszemelt babakocsit. Annak ellenére, hogy még volt idejük a baba érkezéséig, jobbnak látták, ha már ez is megvan.

Végre megvan a babakocsi, eljött a próbakörök ideje!

Miután megérkezett a babakocsi, nagyon örültek neki, mert így volt idejük kipróbálni. Igazából elképzelésem sem volt, hogy ezt hogyan tervezték, de megnyugtattak, hogy nem kisállatot, és még csak nem is egymást akarják tologatni a babakocsiban, hanem van már egy keresztfiuk, és ő lesz a tökéletes tesztalany. Na, gondoltam, ez akkor is érdekes lesz, mert én biztos meglepődnék, ha valaki odaállna elém, és azt mondaná, hogy figyu, kipróbálhatom a babakocsit a gyerekeddel? Függetlenül attól, hogy rokon, vagy más közeli kapcsolat fűz a szülőkhöz, én azért ódzkodnék ettől.

Azonban a gyerek szülei beleegyeztek. Jó, persze, ha már a keresztszülők viszik el a gyereket, az nem annyira vészes, mégis csak bizalmi alapon lettek keresztszülők… De na, nekem ez akkor is fura. A vége az lett, hogy heteken keresztül jártak sétálni a gyerekkel. Hetente kétszer vagy háromszor vitték el a saját babakocsijukkal a keresztfiukat, ez attól függött, hogy éppen hányszor értek rá az adott héten.

A hosszas tesztek eredménye

A több hetes tesztelés során arra voltak kíváncsiak, hogy hogyan viseli a gyerek a babakocsit. Bár szerintem felépítésben túl sok különbség nem lehet babakocsi és babakocsi között, de igazából én ehhez nem értek, szóval jobb, ha ebbe nem is avatkozom bele.

A több hétig tartó próbakörök során kiderült, hogy a gyerek nagyon is szereti ezt a babakocsit, mindig nyugodt benne, nem ficánkol, szeret benne utazni. Ahogy ezeket sorolták, máris kapcsoltam, hogy hát tényleg, akár egy babakocsi is lehet kényelmetlen, vagy hiába egy tárgy, lehet úgymond rossz kisugárzása, amiért nem szereti a gyerek. Ha pedig a babakocsi olcsón kerül hozzád, akkor bármilyen buktatója lehet, és jobb ezt minél hamarabb megtudni.

Azon felül, hogy letesztelték, mennyire babakompatibilis a babakocsi, olyan dolgokat is megnéztek rajta, hogy mennyit kopik a kereke, ha kopik-e egyáltalán ennyi idő alatt. Hogyan viszonyul a különböző időjárási tényezőkhöz, hogyan bírja a gyűrődést különböző helyzetekben. Persze nem kell semmi extrémre gondolni, mint pl. hogy a legdurvább viharban levetik a gyereket a hegyről babakocsistul, aztán kiderült, hogy tud-e a kocsi repülni… Sokkal békésebb és biztonságosabb teszteknek volt kitéve.

Másnak is kell ilyen babakocsi!

Miután haveromék úgy látták, hogy a babakocsi minden szempontból valóban megfelel, abbamaradtak a próbakörök. Igen ám, de a keresztfiuk meg nagyon is ragaszkodott ahhoz a babakocsihoz, a sajátját már nem szerette, nagyon feszült volt benne. Így a szülei elhatározták, hogy segítséget kérnek haveroméktól. Csupán annyit kellett megmondani, hogy honnan is van a babakocsi, mert amúgy a típust felismerik. Haverom elmondta a szülőknek, hogy a babakocsik.hu weboldalán kell körbenézniük. Azt tudták nagyon jól, hogy a gyereknek csak egy ugyanolyan babakocsi lesz jó. Még jó, hogy itt a babakocsi olcsón kapható, így nem kellett nélkülözniük azt.

Happy end

Bár haveromék története már hamar happy end lett, azért a keresztfiuk szülei még pár napig aggódtak a babakocsi téma miatt. Amikor aztán megérkezett, és beletették a kicsit, a napok óta nyűgös gyerek szinte varázsütésre megnyugodott. Bevallom, én nem igazán értettem, hogy mit ejthette annyira rabul, de ezt igazán csak ő tudhatja, ahhoz viszont túl kicsi, hogy ezt elmondja a felnőtteknek.

A babakocsik.hu-nak köszönhetően a történet duplán jól végződött. Azt már tudom, hogy ha lesz gyerekem, óvatosan fogok babakocsitesztet csinálni. Sőt, jobb, ha mások tapasztalataira hagyatkozom. Ha gyorsan kell babakocsi olcsón, már tudom, hogy nem kell sokáig keresgélnem.