A hidegben egyszerűen nem megy a munka

Ezek a hatalmas nyári viharok, amiket az elmúlt néhány hétben átélhettünk, eszembe juttattak egy novemberi történetet, amikor is a műtermemben egyik pillanatról a másikra elromlott a fűtés, hála az időjárásnak. Most ezt akarom veletek megosztani.

Van egy kicsike, de számomra annál kedvesebb műtermem Budán, ahol a mindennapos feladataimat végzem grafikusként. Az évek során igyekeztem minél otthonosabbá tenni, hiszen rengeteg időt töltök itt. Nem kevés energiámba tellett, de megérte! Még saját kis konyhát is alakítottam itt ki, úgyhogy minden nap munkába menet olyan érzésem van, mintha csak hazamennék. Nem volt ez másképp egy viharos novemberi napon sem az előző évben. A műterembe beérve azonban egy nagyon kellemetlen meglepetés fogadott. A vihar miatt a környéken megrongálódott az elektromos hálózat, és így a műteremben lévő kazán zárlatos lett, és a vezérlőpanel teljesen tropára ment.

Ezt természetesen nem magamtól találtam ki, hanem a Víz-, gáz-, fűtésszerelés profi szakemberektől, garanciával oldalról felkeresett szakemberek tájékoztattak róla. De térjünk is vissza a történet elejére. Mivel nem működött a fűtés, a műterem annyira kihűlt, hogy egyszerűen képtelenség volt ott dolgozni. Az ujjaim szinte lefagytak, így hát muszáj volt minél előbb megbízható szakembert találnom, aki orvosolni tudta volna a problémát. Mivel szerencsére az ilyen jellegű gondok engem egyelőre még elkerültek, egyetlen normális fűtésszerelőt sem ismertem, akit megbízhattam volna a feladattal. Azzal viszont tisztában voltam, hogy jó szerelőt nagyon nehéz találni, és ha van is ilyen, arra igen nagy a kereslet, és szinte lehetetlen egy héten belül időpontot szerezni hozzá.

Úgyhogy végül az internetet hívtam segítségül, és nagy kutakodásba kezdtem. A jó Isten se tudja, hogy hány oldalt böngésztem át, hány szerelőt hívtam fel csak azért, hogy közöljék velem, hogy belátható időn (értsd 1-2 hét) belül senki sem tud kijönni. Hát igen, a fűtési szezonban ez nem meglepő. Aztán végre rátaláltam a https://vizgazfutesszerelo24.hu/ – Víz-, gáz-, fűtésszerelés profi szakemberektől, garanciával oldalra, és megkönnyebbülhettem.

Itt ugyanis azt írták, hogy sürgős esetekben akár már 1 órán belül is ki tudnak szállni a problémát kezelésbe venni, és a telefonos ügyeletüknek köszönhetően a nap 24 órájában elérhetőek. De ha éppen nem sikerülne őket felhívni, akkor az oldalon egy űrlap segítségével még visszahívást is lehet tőlük kérni, amit nagyon korrekt eljárásnak tartok részükről. Arra is felhívták a figyelmet az oldalon, hogy az általuk kiállított számlát a biztosítók is elfogadják, így ha azt benyújtom, akkor megkaphatom az engem illető kártérítést. Elvégre is nem az én hibám, hogy a vihar kicsapott egy biztosítékot. Még szerencse, hogy kötöttem biztosítást a műteremre is.

Egyébként a vizgazfutesszerelo.hu nekem még azért volt nagyon szimpatikus, mivel rengeteg értékes, és a teljesen technikai analfabéta olvasó számára (mint amilyen én is vagyok) is könnyen értelmezhető és felfogható cikkeket olvashatunk az oldalon a szerelés menetéről, a meghibásodások okáról, és még sok egyéb másról. Több se kellett nekem, fel is hívtam őket. Nagy szerencsém volt, mert nem is kellett visszahívást kérnem, hanem pár kicsörgés után egyből fel is vették a telefont. Le is egyeztettem velük az időpontot, és pár órán belül meg is érkeztek hozzám elhárítani a problémát. Ők tájékoztattak engem arról is, hogy “kisült” a vezérlő panel, és ezt kell cserélni. Ez meg is történt, és újra működésbe lendülhetett a fűtés a műteremben. És mivel munkavégzés is történt, még csak külön kiszállási díjat sem számoltak fel.

Hála a vizgazfutesszerelo.hu-nak, újra dolgozni kezdhettem a jó melegben! Ha megbízható gáz és fűtésszerelőt kerestek, mást nem is ajánlanék. Hívjátok őket bátran!

Víz-, gáz-, fűtésszerelés profi szakemberektől, garanciával